De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 16 november 2023 in Aristo Lunetten, er bestaat de mogelijkheid om dit programma op afstand te volgen. U kunt zich hier aanmelden en uw voorkeur aangeven.

 

Beroepsziekten voorkomen

Beroepsziekten zijn een enorme belasting voor de samenleving. Ondanks aanzienlijke inspanningen om de blootstelling te beheersen sterven jaarlijks duizenden (voormalige) werknemers door beroepsmatige blootstelling en raken er nog meer gewond of lijden aan gezondheidseffecten. Om beroepsziekten verder te voorkomen, hebben we een manier nodig om onze werkomgeving meer continu en in (bijna) real-time te monitoren.

Nieuwe technologie

Tot een aantal jaar geleden bestond de preventie van beroepsziekten grotendeels uit het gebruik van traditionele meetmethoden. Over het algemeen worden metingen slechts een paar keer per jaar uitgevoerd en de resultaten komen lang nadat de blootstellingen hebben plaatsgevonden beschikbaar. Nieuwe technologieën, zoals sensoren en nieuwe modellen, bieden innovatieve oplossingen.

Wat is de waarde van sensordata?

Tijdens deze bijeenkomst blikken we terug op 10 jaar onderzoek naar sensoren op de werkvloer. Hoe we zijn begonnen met het evalueren van de waarde van deze (goedkope) sensoren, hoe we wetenschappelijk samenwerken om richtlijnen te genereren voor het juiste gebruik van deze sensoren in regelgevende context en hoe we overgaan tot implementatieonderzoek waarbij de eindgebruikers een centrale rol spelen in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen.

Wil je lid worden van CGC? Meld je dan aan via dit formulier.

Programma: klik hier

Presentatie Maaike le Feber: klik hier

Presentatie An Devriendt: klik hier

Presentatie Wouter ter Burg: klik hier

Presentatie Ronald Hoevers: klik hier

Verslag in TtA: nog niet beschikbaar